Αφήστε το email σας
για να ενημερώνεστε για άρθρα και σεμινάρια
ψυχολογίας και παιγνιοθεραπείας!
Υποχρεωτικό!
Ελέγξτε το email σας!

Εγγραφή σε Newsletter

Βιογραφικό

Μαριάνα Σουλίου - Ψυχολόγος - Παιγνιοθεραπεύτρια - M.A. Ειδική Αγωγή

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Δώριο Μεσσηνίας. Ζώντας την παιδική μου ηλικία σε χωριό, είχα την τύχη να γνωρίσω την φύση, τα ζώα και το ελεύθερο παιχνίδι. Μεγαλώνοντας, αποφάσισα να σπουδάσω ψυχολογία, καθώς ακόμη και από την εφηβεία με ενδιέφερε ο τρόπος που λειτουργούν οι κοινωνίες, το πώς σκέφτονται οι άνθρωποι και το πού οφείλεται η συμπεριφορά τους.

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από όπου αποφοίτησα το 2014. Έκανα την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ Αμαρουσίου, όπου εκπαιδεύτηκα στην χορήγηση νευροψυχολογικών δοκιμασιών σε ηλικιωμένους και στην οργάνωση ομάδων νοητικής ενδυνάμωσης. Ο τομέας αυτός μου κέντρισε το ενδιαφέρον, οπότε και εργάστηκα εθελοντικά για 6 μήνες στο Ιατρείο Μνήμης της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, όπου έκανα την νευροψυχολογική αξιολόγηση ατόμων άνω των 65 ετών.

Θέλοντας να διευρύνω τις γνώσεις μου και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής του UniversityofEastLondon το 2016 και ξεκίνησα να εργάζομαι με παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές δυσκολίες και κινητικές αναπηρίες. Εκπαιδεύτηκα στην γραφή Braille, την χορήγηση του ΑθηνάΤεστ και του ΕΔΕΠΠΕ (Ερωτηματολόγια Διαπροσωπικής και Ενδοπροσωπικής Προσαρμογής Παιδιού και Εφήβου), στην αξιολόγηση και παρέμβαση της Ειδικής Γλωσσικής Διαταραχής και στην Διάγνωση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών. Σχετικά με το Φάσμα του Αυτισμού, εκπαιδεύτηκα στην μέθοδο AttentionAutism, που σέβεται την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού. 

Συνέχισα την επαγγελματική μου πορεία δουλεύοντας με εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Συνειδητοποίησα πως όποια ηλικία και διάγνωση και να έχει ο θεραπευόμενος, μπορεί να ανθίσει εάν του δοθεί ο χώρος και ο χρόνος. Την φιλοσοφία αυτή πρεσβεύει η Παιγνιοθεραπεία, στην οποία εκπαιδεύομαι από το 2017 με συνεχή θεωρητική κατάρτιση, πρακτική, εποπτεία και προσωπική θεραπεία και με οδηγεί στην απόκτηση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας. Επίσης, έχω παρακολουθήσει πιστοποιημένο σεμινάριο της Association for Play Therapy για την "Θεραπεία της Τριχοτιλλομανίας μέσω της Παιγνιοθεραπείας".
Έχω παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια γύρω από θέματα ψυχικής υγείας και ενημερώνομαι διαρκώς από επιστημονικά περιοδικά για τις εξελίξεις στον χώρο της ψυχολογίας, της ειδικής αγωγής και της ψυχοθεραπείας.

Είμαι Διεθνές Μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Παιγνιοθεραπείας και Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.