Αφήστε το email σας
για να ενημερώνεστε για άρθρα και σεμινάρια
ψυχολογίας και παιγνιοθεραπείας!
Υποχρεωτικό!
Ελέγξτε το email σας!

Εγγραφή σε Newsletter

Nature Therapy

Το Nature Therapy είναι η μεταφορά της παραδοσιακής ψυχοθεραπείας από τον κλειστό χώρο του γραφείου στο φυσικό περιβάλλον. Η ψυχοθεραπεία στην φύση εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από όλο και περισσότερους θεραπευτές, καθώς η επαφή με την φύση έχει βρεθεί να έχει πολλαπλά οφέλη στην σωματική και ψυχική υγεία.

Αν είστε φυσιολάτρεις και νιώθετε πως οι κλειστοί χώροι σας περιορίζουν, αν σας αρέσει να δοκιμάζεται καινούρια πράγματα και είστε ανοιχτοί στην εξερεύνηση, τότε η ψυχοθεραπεία στην φύση είναι για εσάς!

Το Πάνδωρον προσφέρει δύο ειδών ψυχοθεραπείας στην φύση:

Nature Play and Talk Therapy για εφήβους και ενήλικες

Σε αυτό το είδος ψυχοθεραπείας ο θεραπευτής με τον θεραπευόμενο συναντιούνται σε ένα συγκεκριμένο φυσικό τοπίο που έχουν αποφασίσει από κοινού και εκεί εκτυλίσσεται η θεραπευτική συνεδρία. Η συνεδρία μπορεί να περιλαμβάνει απλώς διάλογο ή μπορεί ο θεραπευτής να προτείνει θεραπευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.

 

Walk and Talk για εφήβους και ενήλικες

Σε αυτό το είδος ψυχοθεραπείας ο θεραπευτής με τον θεραπευόμενο συναντιούνται στο σημείο που έχουν προσυμφωνήσει και από εκεί περπατάνε μια διαδρομή, συνήθως μέσα στην φύση. Η συνεδρία γίνεται παράλληλα με το περπάτημα, καθώς έχει βρεθεί πως το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι πιο άμεσο όταν υπάρχει σωματική κίνηση. Η κίνηση μπορεί να “ξεμπλοκάρει” ένα δύσκολο συναίσθημα, να κατευνάσει το άγχος και να βοηθήσει την αλληλεπίδραση με τον θεραπευτή.

 

 

Πού απευθύνεται

Η φύση δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την επαφή μαζί της και να ανακαλύψουν πράγματα για τον εαυτό τους. Μπορούν να διευρύνουν την οπτική τους, η οποία σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να περιορίζεται σε τέσσερις τοίχους. Η φύση είναι γεμάτη μεταφορές για τον ανθρώπινο ψυχισμό. Τα σύννεφα που βαραίνουν και κλαίνε, τα δέντρα που αντιστέκονται στον άνεμο, τα φύλλα που ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους. Όπου και αν κοιτάξεις στην φύση, θα δεις την ζωή.

 

Δομή Συνεδριών

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη συνεδρία εκτυλίσσεται εντός του γραφείου, ώστε να γίνει η λήψη ιστορικού και να συμφωνηθεί το είδος της θεραπείας που θα ακολουθήσει. Επίσης, καθορίζεται το μέρος της συνάντησης και τα όρια που θα ισχύουν. Όλες οι συνεδρίες διαρκούν 50 λεπτά και γίνονται σε εβδομαδιαία βάση.

 

Καιρικές Συνθήκες

Ο θεραπευόμενος αποφασίζει πού θέλει να εκτυλίσσονται οι συνεδρίες σε περίπτωση βροχής. Εκτός από ακραίες καιρικές συνθήκες στις οποίες οι συνεδρίες γίνονται εντός γραφείου για λόγους ασφαλείας, σε ήπιες καταστάσεις υπάρχει η δυνατότητα οι συνεδρίες να γίνονται έξω με τον κατάλληλο ρουχισμό/εξοπλισμό (πχ. ομπρέλα). Αν, όμως, ο θεραπευόμενος δεν νιώθει άνετα, μπορεί να ζητήσει να μεταφερθούν στο γραφείο.